Hellbound - INTERVIEW

Οι Hellbound είναι μια άκρως heavy metal μπάντα από Αθήνα! Ξεκίνησαν το 2010, ενώ ετοιμάζουν σιγά σιγά την κυκλοφορία του πρώτου τους E.P. Τα υπόλοιπα μας τα είπαν οι ίδιοι στο Poser Disposer!

''Πείτε μας 2 λόγια για την μπάντα...''
Τα πρώτα ίχνη της μπάντας εντοπίζονται στα μέσα του 2010 , την εποχή που ο Γρηγόρης (κιθάρα) ξεκίνησε να γράφει κάποια κομμάτια μόνος του. Ουσιαστικά όμως η μπάντα σχηματίζεται τον Φεβρουάριο του 2011 που μπαίνει στη μπάντα ο Νίκος (φωνή) όταν σε μία απόπειρα δημιουργίας μπάντας διασκευών διαπίστωσαν τα κοινά τους γούστα και αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω σε δικό τους υλικό. Σχεδόν αμέσως μπαίνει στην μπάντα ο Ηλίας (μπάσο), που ήτανε και ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο, και ξεκινούν οι πρώτες πρόβες με drum machine. Μερικούς μήνες αργότερα αναλαμβάνει τα τύμπανα ο Παναγιώτης οι πρόβες γίνονται πιο εντατικές και συνθέτονται νέα κομμάτια. Μέσα στο 2012 ξεκινά η αναζήτηση δεύτερου κιθαρίστα και πραγματοποιούνται κάποιες ζωντανές εμφανίσεις το φθινόπωρο του 2012 στο Ghost Battle Vol.2 που έγινε στο Ghost House στο οποίο πήραμε τη πρώτη θέση. Το 2013 αρχίζει με την είσοδο του Γιάννη (κιθάρα), και με την προετοιμασία του πρώτου ΕΡ της μπάντας ενώ τον Μάιο παίξαμε support στους M-Pire of Evil τoυ θρυλικού Mantas μαζί με τους Noise Disorder.
 READ MORE!!!

''Ποιες είναι οι επιρροές σας?''
Οι επιρροές μας εντοπίζονται περισσότερο στο χώρο του ακραίου metal από τo κλασσικό thrash Sepultura/Slayer/Exodus  στις γκρούβες των Pantera/Lamb of God/Machine Head και στην ακρότητα των Chimaira/Six Feet Under/Death προσπαθώντας να τα περάσουμε από τα προσωπικά μας φίλτρα έτσι ωστε το αποτέλεσμα να είναι Hellbound.

''Σε ποιο σημείο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή?''
Αυτόν τον καιρό ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το ΕΡ και κοιτάμε να κλείσουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις ενώ παράλληλα δουλεύουμε και άλλα νέα κομμάτια ώστε να βγάλουμε και ολοκληρωμένο άλμπουμ το συντομότερο δυνατόν.

''Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που ζήσατε σαν μπάντα και ποια η χειρότερη?''
Κοίτα, σαν μπάντα είμαστε λίγο καιρό μαζί οπότε δεν έχουμε συγκλονιστικά καλές ή κακές εμπειρίες. Αν πρέπει να διαλέξω θα επέλεγα σαν καλύτερες την πρωτιά στο Ghost Battle Vol.2 και οτι παίξαμε στην ίδια σκηνη με τον Mantas. Σαν χειρότερη, ευτυχώς δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό.
 
''Σας επηρεάζει η κρίση?''
Σαφώς και μας επιρρεάζει και μάλιστα αρκετά. Πρόβες, ηχογραφήσεις, εξοπλισμός, όλα τα έξοδα κυκλοφορίας ενός cd (artwork, εκτυπώσεις κ.λ.π) αποτελούν μεγάλο οικονομικό βάρος και αναγκαζόμαστε εκτός από ορισμένες περικοπές στα προσωπικά μας έξοδα, να καταφεύγουμε σε πατέντες και σε «φθηνες-δύσκολες» λύσεις για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Και είναι κάτι που το κάνουμε γιατί γουστάρουμε, δεν πάμε να βγάλουμε φράγκα απ’τη μουσική και μας στεναχωρεί όταν δεν μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο που συνήθως είναι το ακριβότερο.

''Με ποια μπάντα θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή?''
Αν ξεκινήσω να λέω, θα βγει ο οπαδός από μέσα μου και δε θα σταματάω. Το σίγουρο είναι οτι θα είναι τιμή μας να παίξουμε με οποιαδήποτε Ελληνική και ξένη μπάντα. 

''Πώς βλέπετε το Metal στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια?''
Συνολικά η metal σκηνή έχει κάνει τρομακτική πρόοδο. Ακούς τους νέους δίσκους και δεν πιστεύεις ότι είναι ελληνικά συγκροτήματα. Και το παίξιμο αλλά και ο ήχος δεν θυμίζουν σε τίποτα την μετριότητα που χαρακτήριζε μεγάλο μέρος της σκηνής στο παρελθόν. Πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι μειώθηκε το φαινόμενο της αντιγραφής του ύφους ξένων συγκροτημάτων, πολλά νέα σχήματα δημιουργούν τον δικό τους ήχο και χαρακτήρα κάνοντας πιο ελκυστικό το υλικό τους. Ακόμα και στο θέμα artwork έχει γίνει μεγάλη πρόοδος από τους Έλληνες καλλιτέχνες. Μπορώ με το χέρι στην καρδιά να πω οτι η Ελληνική σκηνή θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες σκηνές παγκοσμίως.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιες παθογένειες που χαντακώνουν την συνολική προσπάθεια, και δεν μιλάω για την αντιμετώπιση αυτής της μουσικής στην Ελλάδα του λουλουδοπόλεμου και για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά και δεν πρόκειται ν'αλλάξουν. Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε η αλληλεγγύη μεταξύ συγκροτημάτων και η υποστήριξη του κόσμου. Στην Αθήνα, τουλάχιστον οι μισοί μεταλλάδες είναι μπλεγμένοι σε μπάντες, δεν δικαιολογείται λοιπόν στα ελληνικά lives να παίζεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις). Δεν δικαιολογείται να παίζεις με άλλες 2-3 μπάντες και μόλις τελειώσουν το σετ τους να σηκώνονται και να φεύγουν και να μένεις ξεκρέμαστος. Μην αναφερθώ σε τύπους που με ένα live τη βλέπουν ότι γίνανε Metallica και η μύτη πιάνει ταβάνι.
Όσον αφορά τον κόσμο, θέλω να επισημάνω οτι δεν χρειάζεται να γίνει ένας ελληνικός δίσκος γνωστός έξω για να αναγνωριστεί αργότερα εδώ. Δώστε ευκαιρείες στις εγχώριες μπάντες αντί να αποθεώνετε μπάντες μόνο και μόνο επειδή είναι από Σουηδία π.χ. Είναι πολλές μπάντες που δεν πρόκοψαν γι’αυτό το λόγο. Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου στις συναυλίες καταλαβαίνω οτι δεν υπάρχουν λεφτά και οτι είναι δύσκολες οι καταστάσεις, αλλά όταν λες οτι γουστάρεις και υποστηρίζεις την Ελληνική σκηνή, αντί για 4 μπύρες πιές 3 και πήγαινε και σε κάνα live, όχι μόνο λόγια.
Δε λέω οτι αυτές οι συμπεριφορές είναι ο κανόνας, αλλά γίνεται σε ανεπίτρεπτο βαθμό. Και σε τελική ανάλυση αν δεν υποστηρίξουμε και δεν πάρουμε σοβαρά εμείς τις δικές μας μπάντες, πώς περιμένουμε να το κάνουν στο εξωτερικό;

''Κάπου εδώ να σας ευχαριστήσω. Κλείστε με ένα μήνυμα..''
Κατ’αρχήν καλή δύναμη σε όσους περνάνε δύσκολές στιγμές και δυστυχώς είναι πολλοί. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει το ΕΡ μας, αφιερώστε λίγο χρόνο να το ακούσετε. Σας περιμένουμε στα επόμενα lives, ευχαριστούμε το Poser Disposer για τη φιλοξενία. Support your Local Bands! \m/!!!!


https://www.facebook.com/Hellbound4f
http://www.youtube.com/user/Hellbound4f
http://www.reverbnation.com/hellboundgreece
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / Hellbound - INTERVIEW